Sylblog

Terhesség, gyerekvárás és a mindennapok A férjem szerint olyan vagyok mint a jó szilva pálinka, ütős és finom első gyerekes kalandok

Friss topikok

  • sylblog: @annie33: Gratulálok, szép nagy fiad van! Akkor a kisfiad nem sokkal fiatalabb az én kisebbik gye... (2012.05.31. 15:05) Hózentróger kerestetik
  • annie33: Szia,megint én, elolvastam néhány blogbejegyzésedet.Én is szakdolgozatot írok, csak én könyvtárosn... (2012.04.30. 00:57) Új év
  • tildy[UK]: Na , orulok, hogy 5os lett a vizsgad:) Hova tudsz majd visszamenni dolgozni? Vagy milyen munkakat... (2012.02.18. 21:19) Szigorlaton túl és innen
  • essz: bubu is csak saját ütemben, de akkor villám gyorsan állt át. kb 1 hét kellett az egészhez, most má... (2011.08.08. 14:58) Mazsi szobatisztul (lassan)
  • Lusthie: huhh bátor vagy! nem túl jó, de legalább már tudod, mi a baj :( (2011.07.26. 16:58) Diagnózisom:reflux (GERD)

Mazsi szobatisztul (lassan)

2011.06.27. 21:53 sylblog

Eddig hiába volt aktív biliztetése Mazsinak: vagy sikerült pisilnie bilibe vagy nem, de nem volt ez ügyben eddig kezdeményező és amikor lekerült róla a pelus abszolute nem zavarta a csurgó pisi. Múlt héten valami történt. Lényeg: jó meleg lett, vettem 10 db 3-4 évesre való alsó gatyát és 6 db leszoktató pelust (ez csak arra jó, hogy a wc-ig elérjen a gyerek és ne ázzon át minden azonnal). Elővettem újra a wc-szűkítő, ami nagyon megtetszett Mazsinak. Reggeli ébredéstől számítva azon szép meleg szombati napon kerek 20x szólt és mentünk WC-re pisilni, ebből 1x ázott át a gatya. Kaki csak pelusba hajlandó produkálni, játszóra nem tudok vele még biztonsággal elindulni, mert bokor aljába nem hajlandó pisilni, játék közbe gyorsan elfelejtkezik magáról. Bölcsiben kértem, hogy vegyék le napközben pelust, viszek be 3-4 váltóruhát, ha  balesetes lenne, de nem nagyon "tudják felvállalni", hogy állandóan átöltöztessék a gyereket. Úgy hogy, most ez érdekes dolog, ahogy hazajövünk bölcsiből, pelus le, rohan is már a gyerek WC-re és fürdésig max. kaki miatt kerül rá pelenka. Bölcsiben megszokott időpontokban van biliztetés, ekkor nem tud produkálni Mazsi. Szóval, bölcsis nyári szünetre itthonra marad még nagyobb előrelépés, további szobatisztulás Mazsinak.

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvorium.blog.hu/api/trackback/id/tr743020134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusthie 2011.07.26. 16:52:05

mennyire mások a gyerkőcök. B most kezdett csak el szólni, de így sem mindig, ráadásul amíg nem volt pelus nélkül, addig a vécébe pisilt este, mióta nincs pelus, csak a bilibe akar, de ez legyen a legkevesebb.

essz · http://bubukedves.blog.hu 2011.08.08. 14:58:11

bubu is csak saját ütemben, de akkor villám gyorsan állt át. kb 1 hét kellett az egészhez, most már éjjel se kell pelus, de eddig abszolut nem erőltettük a dolgot... amíg nem ment, nem ment.. sztem ez biztos gyerek függő is, de ha megérett rá, akkor napok alatt megvan az eredmény.
nálunk a bili bejött, de állva a wc-nél is megy a pisi..
ja és pár napig bubu is csak a pelusba volt hajlandó kakilni...
süti beállítások módosítása