Múlt héten vettem 30 dkg kelbimbót, megkívántam. Szép üde, élénk zöld színével bekívánkozott a kosaramba. Aztán pár napig el is felejtkeztem róla, hogy a hűtőben van.
Most elővettem és elkészítettem, kicsit ráérzésből. A recept a kövekező:
10 percig főztem forró vízben, majd félre raktam hűlni. Jénai tálat zsírral ki kentem, majd kolozsvári szalonnát apóra vágtam. A jénai tálba szép egyenletes beleraktam a kelbimbókat és a szalonnát, valamint apróra vágott fokhagymát.. 2 dl tejfölt kikevertem, kelbimbót nyakon öntöttem és sajtott reszeltem a tetejére és zöld fűszerekkel megszórtam (bazsalikom, oregano).
A sütőben 150 fokra beraktam 35 percre, ez után levettem a jénai tál tetejét 10 percig hagytam sülni.
Frissiben tálaltam.Jó étvágyat!:)