Sylblog

Terhesség, gyerekvárás és a mindennapok A férjem szerint olyan vagyok mint a jó szilva pálinka, ütős és finom első gyerekes kalandok

Friss topikok

  • sylblog: @annie33: Gratulálok, szép nagy fiad van! Akkor a kisfiad nem sokkal fiatalabb az én kisebbik gye... (2012.05.31. 15:05) Hózentróger kerestetik
  • annie33: Szia,megint én, elolvastam néhány blogbejegyzésedet.Én is szakdolgozatot írok, csak én könyvtárosn... (2012.04.30. 00:57) Új év
  • tildy[UK]: Na , orulok, hogy 5os lett a vizsgad:) Hova tudsz majd visszamenni dolgozni? Vagy milyen munkakat... (2012.02.18. 21:19) Szigorlaton túl és innen
  • essz: bubu is csak saját ütemben, de akkor villám gyorsan állt át. kb 1 hét kellett az egészhez, most má... (2011.08.08. 14:58) Mazsi szobatisztul (lassan)
  • Lusthie: huhh bátor vagy! nem túl jó, de legalább már tudod, mi a baj :( (2011.07.26. 16:58) Diagnózisom:reflux (GERD)

Drága a megélhetés, de odafigyeléssel sok minden csökkenthető

2007.12.18. 18:30 sylblog

Azt tapasztalom, hogy az átlag ember szintjén az élet egyere bonyolultabbá válik. Lassan több diploma kell ahhoz, hogy el tudjál igazodni az élet dolgaiban, mert:
  • Talányosnak kell lenni, hogy megfogj minden pénzt. Nem mindegy, hol, hányan, milyen korúak laknak együtt. Ugyanis ettől függhet sokféle támogatás (gázár, iskolai, parkolási lehetőségek, adózás stb., kocsi biztosítása)
  • Adójogi ismeretek sem ártanak, ha jól akarjuk kitölteni a bevallásunkat és nem akarunk pluszban az államnál pénzt otthagyni. Oda kell figyelni a mellékjövedelmekre, limiteket kell figyelni.
  • Ha munkáltatónk pl. ajándékutalványban részesít, legyünk észnél, mert többes korlátja van az adómentesen adható értéknek (egy háztartásban élő közvetlen hozzátartozó)
  • Figyelem! Társasházban lakók jó ha tudják, van olyan biztosító akinél ha a társasház köt biztosítást és a külön megköti a tulajdonos a saját lakására, akkor nagy valószínűséggel éves szinten több ezret megtakaríthat!
  • Figyeljünk oda, hogy mobilon kivel, mennyit beszélünk. Csoporton belüli csomagok vannak, de észnél kell lenni, mert ha magas az alapjdíj, akkor nem biztos, hogy megéri.Számolni kell.
  • Utazási tipp családoknak sztrájkon kívüli időszakra: Turizmus kártya vonat, busz, autópálya matrica, múzeumi belépő, szállás, étkezés stb. kedvezményeket tartalmaz.Visszahozza az árát, ajándéknak sem rossz, mert névhez van kötve a használata
Hirtelen ennyi jutott eszembe....

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvorium.blog.hu/api/trackback/id/tr96268446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása