Az előző bejegyzésemben beletettem egy házilag szoptatóstea összetételét.Ebben a fő szerep az édesköményé és kecskerutafűé. A szoptatós étrend egyhangúságán sok kismama elszomordik, de én azt mondom bátran használjuk az édesköményt nem csak teában.
Édesköményről: http://www.vegetarianus.hu/irasok/gyogynovenyek/edeskomeny.html
Receptek:
http://chiliesvanilia.blogspot.com/2007/09/finocchio-avagy-az-deskmny-kalandjai.html
http://www.origo.hu/noilapozo/receptek/20031127csirkecombokkal.html
http://www.origo.hu/noilapozo/receptek/20031127csirkecombokkal.html
http://recept.paradicsom.info/index.php?menu=receptek&kat_id=43&receptek_id=508
http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=11080 édesköményleves
Kedvencem:
Burgonyás édeskömény
75 dkg burgonya
2-3 édeskömény
fokhagyma (kevés)
15 dkg sajt
körülbelül másfél dl tej
vaj
kakukkfű, szerecsendió, só, frissen őrölt bors
A burgonyát és az édesköményt hámozás után vékony szeletekre vágjuk. A jénait a vajjal kikenjük, a fokhagymát igen apróra vágva (vagy reszelve) egyenletesen elosztjuk rajta. Először egy sor burgonya, majd a reszelt sajt, végül az édesköményt rétegezzük le, addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. A tejben feloldjuk a fűszereket és ráöntjük, szorosan fóliával lefedjük és az előmelegített sütőbe tesszük körülbelül 35 percre