Sylblog

Terhesség, gyerekvárás és a mindennapok A férjem szerint olyan vagyok mint a jó szilva pálinka, ütős és finom első gyerekes kalandok

Friss topikok

  • sylblog: @annie33: Gratulálok, szép nagy fiad van! Akkor a kisfiad nem sokkal fiatalabb az én kisebbik gye... (2012.05.31. 15:05) Hózentróger kerestetik
  • annie33: Szia,megint én, elolvastam néhány blogbejegyzésedet.Én is szakdolgozatot írok, csak én könyvtárosn... (2012.04.30. 00:57) Új év
  • tildy[UK]: Na , orulok, hogy 5os lett a vizsgad:) Hova tudsz majd visszamenni dolgozni? Vagy milyen munkakat... (2012.02.18. 21:19) Szigorlaton túl és innen
  • essz: bubu is csak saját ütemben, de akkor villám gyorsan állt át. kb 1 hét kellett az egészhez, most má... (2011.08.08. 14:58) Mazsi szobatisztul (lassan)
  • Lusthie: huhh bátor vagy! nem túl jó, de legalább már tudod, mi a baj :( (2011.07.26. 16:58) Diagnózisom:reflux (GERD)

Nem indult jól az új év

2010.01.03. 18:52 sylblog

Szilveszter átvészeltük, ezt azért irom így, mert amióta kisgyerekes szülő vagyok nagyon utálom a petárdázást, mert zavarja a gyereket. Ráadásul tilos is. Tűzijáték hangja nem zavarja Mazsit, de a petárdától fél. Anyumék átjöttek miután lefektettük Mazsit. Elbeszélgettük az időt, hipp-hopp éjfél lett és 2010.

Tegnap egyik pillanatról a másikra belázasodott Mazsi minden előzmény nélkül, este a láz indult 38,6-tal. Fürdetés után kapott lázra kupott, az levitte, éjszaka jól aludt, reggel fél hatkor a sírására ébredtem. Felemelem az ágyból, tiszta forró a teste, izzott szinte. A lázmérő meg sem állt 39-ig. Újra kúp. Egy félóra múlva normál hőmérséklet, tápszerből 210 ml elfogy reggelire. Kicsit újra alszik, majd dél körül újra az egekben a test hőmérséklete Mazsinak. Gyerekdokink próbálom elérni, hiába. Szokásos. Megszületik kistesó gyerekdokit váltunk. Gyorsan döntünk Mazsi apuval. Leviszi ügyeletre autóval gyerkőcőt. Anyumék ügyelet közelében laknak, mozgosítom nagypapát. Nekem sehol se kész a házi dolgozatom, amit le kell adni. Én itthon maradok. Délután háromra meg is fordulnak. Ügyeleten egy db orvos se volt, gyerekosztályra átküldik őket, lázasan. Gyerekosztályon kórházban negyed óra alatt sorra kerülnek, mandulagyulladás. Vérvétel, szerencsére semmi gáz az eredményében. Infúziót és valamilyen "koktélt" kap Mazsi. Lemérlegelik, ledöbbennek már 12 kg (olvasom a kórházi jelentésen). Aztán rákérdeznek nővérkék, ez a kisfiú volt besárgulva 2008. szeptember elején újszülöttként az osztályon, válasz igen. 

Amíg Mazsi Apuval genetikán voltunk, addíg Mazsira nagyszülők vigyáztak. Kinn volt gyerek dokinál nálunk. Megerősítette a mandulagyulladást. Tegnap este még nagyobb lázzal kellett küzdeni Mazsinál.39,8 volt a láza. Folyamatos telefonos kapcsolatban voltunk dokival. Hűtőfürdő-kúp-Nurophen: ezeket váltogattuk. Éjfélre sikerült levinni a lázát.Kicsit nyügősen, de reggel 9-ig aludt.

A férjem még kért még egy plusz nap szabit, mert a helyzet ma még kétemberes volt.

Holnap nagypapa jön segítségnek, hogy tudjak pszichológiát tanulni..

Ma már megevett 250 gr zöldséges-rizses főzeléket gyerkőc, csak napközben nem akart aludni. Most is a játékok között vánszorog, annyira fáradt.

Szólj hozzá!

Címkék: betegség év új magas láz vizsgák lázcsillapítás mandulagyulladás

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvorium.blog.hu/api/trackback/id/tr911642660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása