Sylblog

Terhesség, gyerekvárás és a mindennapok A férjem szerint olyan vagyok mint a jó szilva pálinka, ütős és finom első gyerekes kalandok

Friss topikok

  • sylblog: @annie33: Gratulálok, szép nagy fiad van! Akkor a kisfiad nem sokkal fiatalabb az én kisebbik gye... (2012.05.31. 15:05) Hózentróger kerestetik
  • annie33: Szia,megint én, elolvastam néhány blogbejegyzésedet.Én is szakdolgozatot írok, csak én könyvtárosn... (2012.04.30. 00:57) Új év
  • tildy[UK]: Na , orulok, hogy 5os lett a vizsgad:) Hova tudsz majd visszamenni dolgozni? Vagy milyen munkakat... (2012.02.18. 21:19) Szigorlaton túl és innen
  • essz: bubu is csak saját ütemben, de akkor villám gyorsan állt át. kb 1 hét kellett az egészhez, most má... (2011.08.08. 14:58) Mazsi szobatisztul (lassan)
  • Lusthie: huhh bátor vagy! nem túl jó, de legalább már tudod, mi a baj :( (2011.07.26. 16:58) Diagnózisom:reflux (GERD)

Last minute adatbázis az magánnyugdíjpénztári átlépőkről

2011.01.27. 18:23 sylblog

Tegnap felhívott magányugdíjpénztáramtól egy területi képviselő, hogy menjek be adategyeztetésre, mert az állam kötelezi őket, hogy a visszalépők esetében, teljesen rendben legyen az adatbázisuk. A telefonban csak annyit mondott, hogy vigyem magammal adó, tb kártyámat, személyit és az egyenlegközlő levelet. Mondom OK, na mentem is. Miután az alapadatokon túl voltunk, jöttek fura kérdések. Konkrétan mikor születtek gyerekeink, milyenek a jövedelmi viszonyaink, kiadásaink, milyen hitelünk van, megtakarításunk, stb. Na, ekkor kezdtem felhúzni a szemöldököm és kérdeztem, hogy tényleg erre kötelezi az állambácsi a magánnyugdíjpénztárt adatszolgáltatás ügyileg. Hevesen bólógatott az emberke és lobogtatott előttem valami papírt és bizonygatta, hogy ezt jogszabály írja elő. Nem kapcsoltam azonnal, elég fáradt voltam, egy fogzós , átvirrasztott éjszaka után, valami adatokat bediktáltam. Aztán az ajtón kilépve esett le tantusz, hogy mire ment ki is a játék. Nem lett volna joguk ilyen erőszakosan ilyen adatokat el kérni tőlem és másoktól. Magánnyugdíjpénztár menti, ami menthető, adatbázist készítenek szerintem azoknak az adataiból, akik visszalépnek állami nyugdíjrendszerbe. Majd ezt akkor használják fel igazán, amikor március magasságában majd ki lesz fizetve a magánnyugdíjjárulékok után a hozam a tagok részére és kéretlenül is ajánlatokkal fogják bombázni az embereket.

Nem akartam visszalépni államiba, de nem éri meg, mert nekem messze van még a nyugdíjkorhatár (már ha megérem) és nem nagy összeg gyűlt össze rajta.  Amúgy meg ki tudja mi lesz 5, 10, 20 év múlva e téren.

2 komment

Címkék: adatbázis nyilatkozat magánnyugdíjpénztár adategyeztetés

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvorium.blog.hu/api/trackback/id/tr812618719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.02.26. 15:16:14

Dehogynem eri meg. Nekem pl megeri ott maradni, mert kulfoldon is no a szolgalati ido. Ezenkivul nezheted majd mit kapsz az allamtol nyugdij cimen. Legalabb az egyikotoknek maradnia kellett volna,ezt te tudod a legjobban, Szilvi.. Es amugy en islegalabb olyen messzi vagyok a nyugdijtol, mint te. Mindketten maradtunk Esmeinnel mnyp tagok.

Remelek jottok ki lassn mar a betegsegbol, olvastam , hogy vegigmegy rajtatok.

sylblog 2011.03.01. 11:03:06

@tildy:): Mazsi Apu nem volt magánnyugdíjpénztártag, neki nem kellett be lépnie anno, pontosabban nem is volt rá lehetősége, mert olyan volt a szabályozás akkoriban, amikor behozták.
süti beállítások módosítása