Anyák napján reggel fél hatkor keltünk, lerobogtunk piacra virágot venni, majd felvettük apum, mentünk messzire nagyi látógatóba. A másik nagyinak is megvettük a virágot, aztán hirtelen megkavarodtam, hogy nem tudunk átugranni már vasárnap hozzá és addíg a virág is elhervad a kocsiban. Vissza lakásba, virág vázába, aztán újra neki az autóútnak. Budapest után alig vártam, hogy átvegyem a volánt, drága férjemnek jeleztem, hogy mit szeretnék. Sóhajtott egy nagyot és átadta nekem a volánt a következő pihenőnél.
Nagy volt az öröm mikor megérkeztünk, a nyár óta nem láttam nagyimat, pár óra amit vele tölthettünk nagyon elszaladt.
Még most a szájamban érzem annak a finom szaftos marhahúsnak az ízét, amit készített nekünk.
Íme a recept
Marhahús Eszterházy-módra:
A marhahús szeleteket előző nap fokhagymával, borssal és kevés olajjal bepácoljuk. Aztán másnap a pácból kiszedjük a nagyobb fokhagymadarabokat félre rakjuk, kevés zsiradékon a hússzeleteket hirtelen megsütjük mindkét oldalán, amíg éppenhogy fehéres színe nem lesz. Aztán karikára vágott hagymát, zöldpaprikt, répát teszünk mellé és pirospaprikával meghintjük, ízlés szerint fűszerezzük (kevés só, bors stb.) Fedő alatt puhára pároljuk. Vizet nem igen kell hozzáadni, mert a hús levet ereszt. Fiatal marhából érdemes készíteni....
Ha nincs marhahús szerintem finom sertés lapockából is.....
Nagy volt az öröm mikor megérkeztünk, a nyár óta nem láttam nagyimat, pár óra amit vele tölthettünk nagyon elszaladt.
Még most a szájamban érzem annak a finom szaftos marhahúsnak az ízét, amit készített nekünk.
Íme a recept
Marhahús Eszterházy-módra:
A marhahús szeleteket előző nap fokhagymával, borssal és kevés olajjal bepácoljuk. Aztán másnap a pácból kiszedjük a nagyobb fokhagymadarabokat félre rakjuk, kevés zsiradékon a hússzeleteket hirtelen megsütjük mindkét oldalán, amíg éppenhogy fehéres színe nem lesz. Aztán karikára vágott hagymát, zöldpaprikt, répát teszünk mellé és pirospaprikával meghintjük, ízlés szerint fűszerezzük (kevés só, bors stb.) Fedő alatt puhára pároljuk. Vizet nem igen kell hozzáadni, mert a hús levet ereszt. Fiatal marhából érdemes készíteni....
Ha nincs marhahús szerintem finom sertés lapockából is.....