A hétvégén elhatározott csökkentett szénhidrát diétát nem sikerült el kezdenem. Úgyanis anyuék jöttek látógatóban íncsiklandózó pizzával;) Ma reggel félve álltam rá a mérlegre. A terhességem 21. hetében 5 kg hízásnál tartok. Mindenesetre friss pékárú vásárlásánál Graham bucikat részesítettem előnyben. Pünkösd másnapján gondoltam valami egyszerű, de finomat kéne összedobni. A hűtőben várakozott bő egy kiló padlizsán. Gyorsan átolvastam néhány receptúrát, aztán döntöttem. Megmostam a padlizsánt, felkarikáztam ujjnyi vastag szeletekre és belere raktam egy tálba rétegelve, felhasználtam maradék grill fűszert és nyakon öntöttem oliva olajjal, kevés citromlével és állni hagytam 40 percig. Felraktam krumplit karikázva főni, de csak félig főztem meg. Kikentem tepsit zsíradékkal és a padlizsán és krumpli szeleteket egymásra rétegelve raktam. Készítettem egy fűszeres besamell mártást főzőtejszínnel (mártásba raktam fokhagymát is pl.). Aztán nyakon öntöttem a tepsiben lévő cuccost, majd beraktam a sütőbe kb. 1 óra hosszára, az utolsó 15 percben légkeveréses funkciót rányomtam. Nagyon friss, nyárias ízűre sikeredett. Figyelem! Olyan férjnek, férfinak asszonyok ne kínáljátok, akik a hagyományos magyar étrendhez szokott;)
Szénhidrát, padlizsán, hízás, terhesség 21. hete
2008.05.13. 20:51 sylblog
Szólj hozzá!
Címkék: hét terhesség recept padlizsán szénhidrát citromlé 21.
A bejegyzés trackback címe:
https://sylvorium.blog.hu/api/trackback/id/tr51467024
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.