Sylblog

Terhesség, gyerekvárás és a mindennapok A férjem szerint olyan vagyok mint a jó szilva pálinka, ütős és finom első gyerekes kalandok

Friss topikok

  • sylblog: @annie33: Gratulálok, szép nagy fiad van! Akkor a kisfiad nem sokkal fiatalabb az én kisebbik gye... (2012.05.31. 15:05) Hózentróger kerestetik
  • annie33: Szia,megint én, elolvastam néhány blogbejegyzésedet.Én is szakdolgozatot írok, csak én könyvtárosn... (2012.04.30. 00:57) Új év
  • tildy[UK]: Na , orulok, hogy 5os lett a vizsgad:) Hova tudsz majd visszamenni dolgozni? Vagy milyen munkakat... (2012.02.18. 21:19) Szigorlaton túl és innen
  • essz: bubu is csak saját ütemben, de akkor villám gyorsan állt át. kb 1 hét kellett az egészhez, most má... (2011.08.08. 14:58) Mazsi szobatisztul (lassan)
  • Lusthie: huhh bátor vagy! nem túl jó, de legalább már tudod, mi a baj :( (2011.07.26. 16:58) Diagnózisom:reflux (GERD)

Alvajáró anyu és az újszülött

2008.09.17. 16:30 sylblog

Alvajáró lettem, összesen kb. 3-4 órát alszom naponta, amióta hazajöttünk picurral. Nem tudom, hogy más anyukák, hogy csinálják, de hiába írja néhány szakkönyv, hogy két szoptatás között lazítson, pihenjen az ember. Nem megy. Ugyanis, babánk 3 óránkénti szoptatása esetén: 30-40 perc maga a szopi, előtt vagy utána pelenkázás 3-4 perc (feltételezve, nincs nagy kaki pl., esetleg baleset veszély esetén ez több idő), a böfiztetésre rászánom az időt/durván 10-15 perc/.Szóval éjszaka vagy napközben is marad durván 1,5 - jó esetben 2 órám pihenni. Sokszor összecsúsznak az étkezések, mert nyügös lesz a baba valamiért, nem kell nagy dologra gondolni. Egyszerűen nem alszik el, ringatás, simogatás stb. A hasfájásról már nem is beszélek.

Segítség szerencsére van, most itthon van a férjem, anyumék főznek. Napközben a mosást és vasalást még el tudom végezni. Némi sepregetést, mosogatást is. Van úgy, hogy alig tudtam leülni enni. Pedig muszáj enni, kell energia!!! A férjemnek lassan letelik a szabi, utána anyuval leszünk talán 1-2 hetet együtt. Meg mondom őszíntén, úgy érzem, hogy "folyik a rendetlenségtől" egy kicsit a lakás, mert az eddig bevált rutin szerint nem tudok takarítani, rendet tartani. Bíztatnak, hogy 6 hét vagy a 3. hónap után valahogy kialakulnak a dolgok. Folyton mondom magamnak, hogy kitartás és az anyatejtől cuppogó csöppségre nézek és meghatódok, hát ezért érdemes csinálni. A terhesség nudli volt ehhez képest, sőt a szülés is a világ legkönnyebb és legszebb dolgának tűnik. Tudom, erre vállalkoztunk, családot alapítunk. Üresnek is érezném már az életünket, ha nem lennénk Bazsival együtt hárman.

1 komment

Címkék: anya terhesség szülés szoptatás pihenés kitartás anyatej hasfájás családalapítás alvajáró

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvorium.blog.hu/api/trackback/id/tr100668106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzska 2008.09.17. 16:36:13

Igen, azt mindenki mondja, hogy az első hetek nagyon nehezek, különösen az első babánál... bárcsak én tartanék itt!
Ja, és nagyon örülök, hogy nem hagytad abba a bejegyzésírogatást! szerintem szuperül szervezel, hogy erre is jut időd úgyhogy grat!
süti beállítások módosítása