Sylblog

Terhesség, gyerekvárás és a mindennapok A férjem szerint olyan vagyok mint a jó szilva pálinka, ütős és finom első gyerekes kalandok

Friss topikok

  • sylblog: @annie33: Gratulálok, szép nagy fiad van! Akkor a kisfiad nem sokkal fiatalabb az én kisebbik gye... (2012.05.31. 15:05) Hózentróger kerestetik
  • annie33: Szia,megint én, elolvastam néhány blogbejegyzésedet.Én is szakdolgozatot írok, csak én könyvtárosn... (2012.04.30. 00:57) Új év
  • tildy[UK]: Na , orulok, hogy 5os lett a vizsgad:) Hova tudsz majd visszamenni dolgozni? Vagy milyen munkakat... (2012.02.18. 21:19) Szigorlaton túl és innen
  • essz: bubu is csak saját ütemben, de akkor villám gyorsan állt át. kb 1 hét kellett az egészhez, most má... (2011.08.08. 14:58) Mazsi szobatisztul (lassan)
  • Lusthie: huhh bátor vagy! nem túl jó, de legalább már tudod, mi a baj :( (2011.07.26. 16:58) Diagnózisom:reflux (GERD)

Hogyan is tovább? Anyatej+tápszer

2008.12.14. 17:28 sylblog

Továbbra is nehezen tudom belőni, hogy mennyi ml tápszert készítsek a gyereknek egy adagban vagy kevés vagy ki kell önteni. Hála az elektromos mellszívónak és három napos kitartásomnak egy-egy körben leszedek 140-150 ml anyatejet. Ezt szépen adagonként kiporciózva kezdtük adagolni gyerkőcnek. Mielőtt valaki megvádolna azzal, hogy azért nem akar szopizni a gyerek mert cumisüvegezek, hát elárulom, hogy eddig egyáltalán nem használtunk cumisüveget. Valami megoldást kellett találni, hogy a tejem elfogadja és ha így megy, akkor így adjuk és fejni fogom és ameddig bírom, addíg oda is adom a tejet a kis Mazsolának. Két nap távlatában elmondhatom, hogy durván 8 étkezés/nap (éhes éccaka gyerkőc és ebből 2-3 tápszer. Próbálom én továbbra is mellre rakni, most hogy jobban beindult a tej újra szív többet, de még mindig nem annyit, amennyit kellene neki, türelmetlen a gyerkőc. Egylyukú cucliból adom neki, nem  vettem különleges cumisüvegeket, a DM babylove-s 125 ml-s kicsiből 4 db-t, nagyból 250 ml-sből 2-t. A cumi része szilikon. Szerencsére elfogadja cicit, de max. 3-5 perc és  ha oda van készítve a szopi után a tápszer, egy mozdulattal leveszem mellről és már kínálom is a cumisüveget (persze megbüfiztetem előtte). Háromóránként van az etetés továbbra is, az etetési buliba beszállt a férjem, éjjel 1 körül 100 ml-t adunk babánknak.

Dokihoz holnap megyünk vissza, ott is mérnek, de nem bízok a digitális mérlegükben. Annyira mocorog rajta gyerek, hogy csak úgy ugrál a kijelző ide-oda.3 hós oltáson 5.600 gr-t mértek, rá 3 napra 5.450 gr-t.Itthon csökkenést nem mértünk, csak 5.600 gr-t, vagyis stagnált a súlya.Este újra mérünk ma.
Orvosnál felírathatnék receptre anyatejet (8 hónapos korig ingyenes, nem árt tudni), de nem teszem, mert:

- Hiába 06.00-14.00 közötti nyitvatartás, ha közlik az emberrel, hogy CSAK DÉLELŐTT 10-KOR JÖHET ÉRTE, HA KÉSIK, "ELFOGY"

- Max. 200 ml-t tudnak adni. Röhej, a város azon részén ahol lakom sok anyukát ismerek, aki tudna leadni, de a lefolyóba önti a sok tejet, mert NEM TUDJA SZEMÉLYESEN LEADNI ANYATEJGYŰJTŐBEN. NEM BÍRJÁK MEGSZERVEZNI AZ ANYATEJGYŰJTŐBEN A KÖRJÁRATOT A TEJ BEGYŰJTÉSÉHEZ.Szomorú nagyon.

Szólj hozzá!

Címkék: szoptatás hozzátáplálás gyűjtő anyatej cumisüveg ml súlymérés babylove

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvorium.blog.hu/api/trackback/id/tr42822636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása