Sylblog

Terhesség, gyerekvárás és a mindennapok A férjem szerint olyan vagyok mint a jó szilva pálinka, ütős és finom első gyerekes kalandok

Friss topikok

  • sylblog: @annie33: Gratulálok, szép nagy fiad van! Akkor a kisfiad nem sokkal fiatalabb az én kisebbik gye... (2012.05.31. 15:05) Hózentróger kerestetik
  • annie33: Szia,megint én, elolvastam néhány blogbejegyzésedet.Én is szakdolgozatot írok, csak én könyvtárosn... (2012.04.30. 00:57) Új év
  • tildy[UK]: Na , orulok, hogy 5os lett a vizsgad:) Hova tudsz majd visszamenni dolgozni? Vagy milyen munkakat... (2012.02.18. 21:19) Szigorlaton túl és innen
  • essz: bubu is csak saját ütemben, de akkor villám gyorsan állt át. kb 1 hét kellett az egészhez, most má... (2011.08.08. 14:58) Mazsi szobatisztul (lassan)
  • Lusthie: huhh bátor vagy! nem túl jó, de legalább már tudod, mi a baj :( (2011.07.26. 16:58) Diagnózisom:reflux (GERD)

Allergia szezon

2009.04.10. 16:33 sylblog

Megerősíthetem a hírt, hogy elkezdődött az allergia szezon. Három héttel ezelőtt még abban a tudatban voltam, hogy nem késtem el azzal, hogy még csak ezútán fogok menni allergológiára. Minthogy már nem szoptatok és így szedhetek gyógyszert, de hát vagy 2 éve nem voltam allergológián és gyógyszer javallatot 6 hónapra adnak ki. Fel is hívtam a tüdőgondozót, hogy időpontot kérjek, bumedli április végére kaptam időpontot. A fiókban van még homeopátiás cucc és pár darab allergia gyógyszer. Ráadásul április elejétől a gyógyszer ártámogatás megint változott. Fél magyarország allergiás és még többet kell mostantól fizetnie, hiszen a legtöbb allergia gyógyszer CSAK 50% TÁMOGATOTTSÁGÚ L ETT, ez az jelenti, hogy a dobozonkénti átlag ár kb. 2.000 HUF. Akkor min. 12.000 ft megy el egy szezonban. Hát ezért éri meg gyerkőcőt szoptatni, ha nem akarjuk, hogy nagy eséllyel kialakuljon az allergia.

Mazsola betöltötte a 7. hónapot. Súly: 7690 gr Hossz: 76 cm. Többségében kicsik a 74-s ruhák. A védőnő fejét csóválta nagyon súlymérésnél, ejnye-bejnye mondta 21 dkg-s havi hízásra. Étvágya a gyereknek elég érdekes: Átalussza már régóta az éjszakát, reggel 6-7 között kel és kínlódunk a reggeli tápszerrel, hogy megigya. Jobb esetben két részletben megissza a 200 ml-t kb. délelőtt 9-re után elalszik. Így tízórai kimarad, utána az ebéd jön. Érdekes módon az ebéd, uzsonna és a többi nem tápszeres étkezés nem gond. Mindent megeszik rövid idő alatt.
Szerintem lemozogja, amit eszik. Amúgy széklet, jókedv OK nála. Napközben is alszik, többször, délelőtt-délután egy-egy alkalommal 1-1,5 órát. Ha sétálni megyünk, már nem hajlandó kinnt aludni babakocsiban, sokkal érdekesebb számára a környzet, ami zajlik körülötte.
Amikor cumisüvegből etetem keze-lába folyton jár. Amíg iszik, addíg pl. az orromat vagy szájamat csavargatja, vagy a ruhánkat. A pelenkázás egy rémálom, a feneke alól kiszedi a pelust, amikor alá rakom, a tépőzáras részt kioldja vigyorogva.
 

1 komment

Címkék: alvás pelenkázás szoptatás etetés gyógyszer allergia baba 7 hónapos allergológia

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvorium.blog.hu/api/trackback/id/tr101058035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

essz · http://bubukedves.blog.hu 2009.04.17. 14:22:24

nem értem a védőnőt, sztem tökéletesek a méretek. ilyenkor már nem híznak a babák 1kg per hónap! mi is lenne belőlük, nomeg velünk?
gratula a 7 hóhoz, nomeg a sok akadály ugráshoz, lépcsőzéshez...
süti beállítások módosítása