Sylblog

Terhesség, gyerekvárás és a mindennapok A férjem szerint olyan vagyok mint a jó szilva pálinka, ütős és finom első gyerekes kalandok

Friss topikok

  • sylblog: @annie33: Gratulálok, szép nagy fiad van! Akkor a kisfiad nem sokkal fiatalabb az én kisebbik gye... (2012.05.31. 15:05) Hózentróger kerestetik
  • annie33: Szia,megint én, elolvastam néhány blogbejegyzésedet.Én is szakdolgozatot írok, csak én könyvtárosn... (2012.04.30. 00:57) Új év
  • tildy[UK]: Na , orulok, hogy 5os lett a vizsgad:) Hova tudsz majd visszamenni dolgozni? Vagy milyen munkakat... (2012.02.18. 21:19) Szigorlaton túl és innen
  • essz: bubu is csak saját ütemben, de akkor villám gyorsan állt át. kb 1 hét kellett az egészhez, most má... (2011.08.08. 14:58) Mazsi szobatisztul (lassan)
  • Lusthie: huhh bátor vagy! nem túl jó, de legalább már tudod, mi a baj :( (2011.07.26. 16:58) Diagnózisom:reflux (GERD)

Felvételi 2009

2009.06.04. 09:19 sylblog

Apránként, de haladok főiskolai anyag ismétlésével a mester képzés felvételijéhez. Mazsola baba is úgy döntött magához veszi a tudományt és megkóstolt néhány tankönyv lapját. Mennyivel kényelmesebb az elektronikusan felvételi jelentkezést intézni, mint anno középiskolásként precízen, nagy odafigyeléssel kitölteni a jelentkezési lapokat. Viszont hiába könnyebb lenne használni, ha központilag nem dolgozzák fel az adatokat a számítógépes rendszerben és a felvételi folyamatában éppen aktuális procedúrákhoz kapcsolódó menük nem elérhetőek és inaktívak, sőt az e-felvi-t egyáltalán nem lehetett elérni, belépni.
Még jó, hogy karácsonykor megleptük magunkat egy fur-farag-pacsit ad szkennerre. Elszórakoztam egy darabig a felvételihez szükséges bizonyítványok és igazolások archiválásával egy-egy etetés között.
A képzés amire jelentkeztem levelezős, államilag finanszírozott, de persze itt is kell perkálni majd, ha felvesznek, ehhez hozzájön még az utazási költség, amit még egyáltalán nem tudok besaccolni, mert lehet, hogy nem lesz utazási kedvezmény. Jobb ha kerítek minden oktatási napra magam mellé még egy-két utast kocsiba, hogy legalább a benzin ára összejöjjön. Gyermekgondozásra 10 többlet pont jár az OEP által kiadott igazolásomra.
A képzés elméltetileg 4 félév, -ha felvesznek és minden jól megy- ebből a GYED alatt elvégzek 2 félévet. Szombatonként még OK, hogy apuci vagy nagyszülő fog vigyázni gyerkőcre, de pénteki napok problémásak lesz, de valahogy megoldanám.
Válság ide vagy oda, hiába közhely, legjobb befektetés tanulni. Ha nem jön össze a mesterképzés, akkor egy középfokú OKJ-s tanfolyamra jelentekezem, ami októbertől júniusig tartana és egy meglévő végzettségemhez jól jönne. Annyit elárulhatok erről, hogy nem túl nőies szakma, de nagyon izgalmas és felelősségteljes terület.
 

3 komment

Címkék: tanfolyam kedvezmény okj felvételi baba szkenner képzés főiskola mester gyed tankönyv utazási mellett e felvi

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvorium.blog.hu/api/trackback/id/tr511162775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

essz · http://bubukedves.blog.hu 2009.06.08. 11:07:04

szabad megkérdezni, h mit fogsz tanulni? miféle mesterképzés???
egy kíváncsi essszzz

sylblog 2009.06.08. 21:36:40

Mérnöktanár képzés, helyen jól jöhet ez a végzettség, de majd meglátjuk mi lesz.

sylblog 2009.06.08. 21:37:23

Mérnöktanár képzés, sok helyen jól jöhet ez a végzettség, de majd meglátjuk mi lesz.
süti beállítások módosítása