Sylblog

Terhesség, gyerekvárás és a mindennapok A férjem szerint olyan vagyok mint a jó szilva pálinka, ütős és finom első gyerekes kalandok

Friss topikok

  • sylblog: @annie33: Gratulálok, szép nagy fiad van! Akkor a kisfiad nem sokkal fiatalabb az én kisebbik gye... (2012.05.31. 15:05) Hózentróger kerestetik
  • annie33: Szia,megint én, elolvastam néhány blogbejegyzésedet.Én is szakdolgozatot írok, csak én könyvtárosn... (2012.04.30. 00:57) Új év
  • tildy[UK]: Na , orulok, hogy 5os lett a vizsgad:) Hova tudsz majd visszamenni dolgozni? Vagy milyen munkakat... (2012.02.18. 21:19) Szigorlaton túl és innen
  • essz: bubu is csak saját ütemben, de akkor villám gyorsan állt át. kb 1 hét kellett az egészhez, most má... (2011.08.08. 14:58) Mazsi szobatisztul (lassan)
  • Lusthie: huhh bátor vagy! nem túl jó, de legalább már tudod, mi a baj :( (2011.07.26. 16:58) Diagnózisom:reflux (GERD)

Cipekedés, babakocsi

2009.10.29. 08:18 sylblog

Orvos letilt  15-20 kg-s cipekedésről, pontosabban nem ajánlja egy kismamának. Dilemma: Nincs babakocsi tároló, gyerek+babakocsi cirka 20-22 kg. Cipelési magasság: két emelet. Ha külön-külön viszem le gyereket, babakocsit, veszélyes egyedül hagyni akár kiságyban is Mazsit egyedül, hiába fordulok gyorsan. Ráadásul sok ruha van rajta/rajtunk. Mire felkészülünk sétára és indulhatunk, beletelik vagy 20 percbe.

Ideiglenes megoldás: babakocsi kocsi csomagtartóban összecsukva. Váz-és sportrész külön. Ezzel a probléma: Míg kiszedem és gyorsan összerakom babakocsit Mazsi eliszkol, eltűnik, mindkét kezem kell babakocsi összerakáshoz, nem tudom fogni kezét. Szóval veszélyes. Tegnap pl. elrobogott a házunk előtt lévő homokozóba, belehuppant, kabátját levette.

Aztán további felmerült babakocsis téli problémánk: Túl keskeny  babakocsi gyereknek, ha belerakom a tavaly vásárolt téli bélést, amúgy jó meleg.

"Tili-toli" babakocsit nem akarunk venni, mert van már három: mózes+sport változat, két funkciós Baby Point, és anyósoméknál van egy esernyőkocsi. Várost csak babakocsival tudjuk megjárni, mert Mazsinak még sokáig fárasztó lenne ennyit gyalogolni, ráadásul nem is arra akar menni, amerre mi akarjuk. Szóval, ez van. Mei-tai-ben a hátamon téli orkános öltözéke össze-visszacsúszik, nehéz felvenni.

3 komment

Címkék: babakocsi

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvorium.blog.hu/api/trackback/id/tr751483126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

essz · http://bubukedves.blog.hu 2009.11.10. 20:11:22

én a babakocsi hátsó kerekén hurcolom a lépcsőn bubut
nem mindegyikkel lehet, ki kell próbálni
a fék kavarhat be
nekünk mosst peg perego van, azzal megy és tényleg sokkal kisebb teher, mint cipelni

essz · http://bubukedves.blog.hu 2009.11.10. 20:15:31

most jut eszembe, ez mazsinak kell, a könnyű esernyőkocsik is hurcolhatóak így (nekünk chicco van), és ha felmegy a lépcsőn, akkor a válladra akasztod és kész

sylblog 2009.11.13. 18:14:02

Anyósomékhoz telepítve lett nyáron egy esernyő kocsi, ez kb. 6 kg, de vállra nem akasztható, csak összecsukott állapotában egy fogantyúval vihető. Nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan el kezd Mazsi lépcsőzni, egyelőre segítséggel. Vagyis együtt gyakorolunk, ő kezdeményezte. Pár hónap és menni fog neki. Mivel pocakom egyre inkább nő, azaz érdekem, hogy fel tudjon velem jönni másodikra lépcsőn. Aztán esernyő kocsit összecsukom, kézben felhozom. Addíg meg valahogy el leszünk.
süti beállítások módosítása