Sylblog

Terhesség, gyerekvárás és a mindennapok A férjem szerint olyan vagyok mint a jó szilva pálinka, ütős és finom első gyerekes kalandok

Friss topikok

  • sylblog: @annie33: Gratulálok, szép nagy fiad van! Akkor a kisfiad nem sokkal fiatalabb az én kisebbik gye... (2012.05.31. 15:05) Hózentróger kerestetik
  • annie33: Szia,megint én, elolvastam néhány blogbejegyzésedet.Én is szakdolgozatot írok, csak én könyvtárosn... (2012.04.30. 00:57) Új év
  • tildy[UK]: Na , orulok, hogy 5os lett a vizsgad:) Hova tudsz majd visszamenni dolgozni? Vagy milyen munkakat... (2012.02.18. 21:19) Szigorlaton túl és innen
  • essz: bubu is csak saját ütemben, de akkor villám gyorsan állt át. kb 1 hét kellett az egészhez, most má... (2011.08.08. 14:58) Mazsi szobatisztul (lassan)
  • Lusthie: huhh bátor vagy! nem túl jó, de legalább már tudod, mi a baj :( (2011.07.26. 16:58) Diagnózisom:reflux (GERD)

Csétszúszott a napunk!Mit csináljak???

2009.11.10. 14:31 sylblog

Kezdem úgy érezni, hogy egy év feletti gyerekkel sokkal nehezebb, mint egy pár hónapos csecsemő. Akkor legalább tudtam, hogy mikor éhes, mikor fáj a hasa, mikor zavarja elalvásnál front vagy a fogzás. Egyrészt nem hallgat ránk SEMMENNYIRE. Nem tiltunk mindent, meg aztán ki van jelölve Mazsinak a konyhában egy fiók, amibe rámolhat, pakolhat, de minden áron szemetet akar túrkálni, sütőajtón akar hintázni, rozsdamentes dög nehéz edényeket magára rántani. Aztán a nappaliban buherál mindent. A szekrénysorról törékenyeket már rég elpakoltuk, pl. amit elől hagytunk egy díszes fatál, ha leszedné, akkor szépen kérjük, hogy ne, mert az anyának, apának emlék. Csak azért se! Rossz idő van, beszorultunk a lakásba, korán sötétedik. Délutáni alvásából mire fel kell és eszik, utána már ködös, füstös időben nincs már kedvem kivinni sétálni. Hiába jön át szinte naponta nagypapa, nem tudom neki megmondani mikor a legideálisabb, mert nincs napirend. Egy éves szülinapja után mintha az elveszett volna. Azzal semmi bajom, hogy esős időben reggel fél kilencig alszik, de az étkezések és FŐLEG AZ EBÉD bizonytalan. A tízórai közelebb hoztam reggeli időpontjához és a kaja mennyiséget is lejjebb vittem, hogy csússzon az ebéd. Tízórai és ebéd között betartom a két órát, ezalatt ki is játssza kellően magát a kissrác és mégis hisztizve hajlandó enni, már ha eszik. Gyanúm szerint túlságosan elfárad játékban, ezért már 11.30-11.15 közé tettem az ebédet. De nem sokat értem vele. Elcsúsznak a napközbeni étkezések. Aztán délben elájul alszik 2,5-3 órát, ezzel sincs semmi baj, csak annyi, hogy 3 körül nem az uzsonnát esszük, hanem az ebéd maradékát, vagy az maradékot+uzsi desszertet. Aztán 6-7 között vacsizik együtt a család ilyenkor vagy megesszi a kaját vagy sem. Aztán 19.30 körül jelez, hogy fáradt, menetrend szerint visszük is Mazsit fürdetni, 8-kor csúcsúka. Ekkor viszont már a tápszert mohón issza. Szóval reggeli kelés és esti fekvés OK, mindig ugyanakkor alszik délután, de napközben valami nincs rendjén.

Neveléstudományom becsődölt!:(((

Várom az öteletek!

 

 

3 komment

Címkék: délutáni alvás éjszaka ebéd napirend

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvorium.blog.hu/api/trackback/id/tr231515466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

essz · http://bubukedves.blog.hu 2009.11.10. 20:04:31

nincs ez annyira szétcsúszva!
sztem egyszerűen nem éhes. hiába rakja az ember közelebb a reggelihez az uzsit, ebédkor tuti nem lesz éhes. legalábbis bubu sokkal kevésbé eszi meg a főzeléket, mint a joghurtot, gyümölcsöt, ha nem éhes igazán.
már beletörődtem ebbe és az ebédet 2-3 körül adom. a 10 órai van 11 felé csúsztatva. Így egyáltalán nem éhes bubu és jót alszik.
kicsit fura, de próbálkoztam már és 12h, de akkor sem eszi meg az ebédet, ha semmit se kap 10óraira. esetleg ezzel próbálkozhatsz, hátha mazsi más.
mi végre elkerítettünk egy szobát és ott gyakorlatilag mindent szabad. ez mindenkinek sokkal jobb. a konyha persze maradt egy őrület, de ha sütök, nem engedem oda.
egyébként pedig ki-be pakol a fiókokban, szekrényekben. a törhetőket feljebb költöztettem. a szemetest pedig gyerekzárral láttam el.
ez jutott most eszembe.

sylblog 2009.11.13. 18:10:35

@essz: Hát akkor más is van úgy, ahogy mi, már ez megnyugtat vmennyire. Végül is belenyugodtam abba, hogy dél körül Mazsi eszik egy kicsit, aztán beájul és hosszan alszik délután egy nagyot. Uzsonna idő magasságában simán megeszi ebédet és akkor adok ilyenkor neki még desszertként pl. egy joghurtot. Igényli is, mert addígra már nagyon éhes.

Lusthie 2009.11.16. 16:19:17

Szerintem sem gázos a nap.
A mi mai napunk: 3/4 8-kor reggeli, aztán semmi alvás.
10.20-kor tízórai, aztán séta. Persze itt se semmi alvás. Ha még sétáltunk volna, talán bealszik, viszont megjöttek a nagyszülők, így hazamentünk. Velük nagyot játszott, aztán ebédeltünk. Nem ette meg a szokásos adagját, de kapott kis gyümit is. Iszonyatosan fáradt volt, a végén már üvöltött. Bevittem pelusozni, jól viselte. Aztán rögtön az ágyba akart menni. Letettem, erre felpattant és elkezdett mosolyogni. Végül elaludt.
Kb. fél órája felébredt, de sírt. Kivettem, hintáztam vele, visszaaludt. Most szundizik. Mikor lesz uzsi? Ha felébred. És nem az ebéd maradékát kapja, hanem gyümit.
én nem erőltetem, ha nem akar enni, tegnap este sem ette meg a tápszert, helyette kapott sinlacot és gyümit. Szóval próbáld meg, hogy nem erőlteted a kajálást, max. eszik később. Mondjuk nálunk nem szokott étkezés kimaradni, naponta 5x eszik, de pl. van olyan, hogy 6-kor uzsizik. Ilyenkor 2 óra játék, aztán fürdés, vacsi és alvás. 1 éves kor után simán vannak, akik csak 1x alszanak és sztem ilyenkor jobb, ha inkább ebéd után szundiznak nagyot.
Pakolászás? amit nagyon nem szabad, at elpakoltam, amúgy inkább nem engedem, de szerencsére B még a konyhaszekrényt sem pakolja, a szemetes tetejét is inkább ütögeti (nem billenős)
süti beállítások módosítása