Sylblog

Terhesség, gyerekvárás és a mindennapok A férjem szerint olyan vagyok mint a jó szilva pálinka, ütős és finom első gyerekes kalandok

Friss topikok

  • sylblog: @annie33: Gratulálok, szép nagy fiad van! Akkor a kisfiad nem sokkal fiatalabb az én kisebbik gye... (2012.05.31. 15:05) Hózentróger kerestetik
  • annie33: Szia,megint én, elolvastam néhány blogbejegyzésedet.Én is szakdolgozatot írok, csak én könyvtárosn... (2012.04.30. 00:57) Új év
  • tildy[UK]: Na , orulok, hogy 5os lett a vizsgad:) Hova tudsz majd visszamenni dolgozni? Vagy milyen munkakat... (2012.02.18. 21:19) Szigorlaton túl és innen
  • essz: bubu is csak saját ütemben, de akkor villám gyorsan állt át. kb 1 hét kellett az egészhez, most má... (2011.08.08. 14:58) Mazsi szobatisztul (lassan)
  • Lusthie: huhh bátor vagy! nem túl jó, de legalább már tudod, mi a baj :( (2011.07.26. 16:58) Diagnózisom:reflux (GERD)

Nevelési Tanácsadó történet folytatása

2011.12.01. 07:45 sylblog

Jó pár hete van is már, hogy el kezdtük ez a nevelési tanácsadós dolgot Mazsival, közben kimarad vagy két hét, mert megint beteg szegénykém. Párommal első alkalommal gyerek nélkül mentünk el a pszichológus hölggyel beszélgetni. Itt felvázoltuk az „ábrát”, vittem magammal bölcsődei üzenő füzet másolatát.

A lényeg az, hogy Mazsi nem bírja a szabályokat, kereteket és tudatosan olyan viselkedést vesz fel, amivel már-már volt úgy, hogy esetleg veszélyeztette a bölcsiben néhány alkalommal a gyerekeket(Pl. csak úgy, különösebb indok nélkül nagyméretű játékokat dobált és nevetett közben, megszökött és a gondozónők öltözőjének szekrényében találták meg összekuporodva és ezt is játéknak fogta fel)

Mazsival kétszer voltam, megpróbált vele a szakember játszani, első alkalommal picit várni kellett, amúgy időpontra mentünk. Közölte velem, anya üljél le, várunk. Első alkalommal úgy viselkedett, mint akit kicseréltek volna, de kiderült ez a megilletődöttség volt. Szépen beszélgetett, játszott. Második alkalommal már emlegette, hogy megyünk-e nénihez játszani, mondtam, hogy igen. Jól érezte magát, de megmutatta másik oldalát, hanem is szélsőségesen. A dolog hozzá kell tenni, hogy kb. 1 hónapja, kicsit javult, változott a helyzet, nem volt különösebb panasz a bölcsiben, de ez még nem jelent semmit, mert a „tünetek” jóval régebb óta fennálltak. Reménykedünk, hogy komolyodik a srác. Tudni kell, hogy a párommal eddig úgy éreztük, hogy Mazsinak a szélsőséges viselkedését csak szabályokkal, számára pontosan körülhatárolt keretekkel lehet kézben tartani, vagy legalábbis úgy éreztük, hogy így lehet „kordában” tartani. Most úgy néz ki, hogy fontos, hogy legyenek szabályok, keretek, de inkább rá kell hagyni néhány dolgot, mert a túl sok szabályozottságot visszafele fordította, viselkedésével akarta a helyzetet kompenzálni. Érdekesség, hogy a napi szabályokat, rutinokat mind itthon, bölcsiben profin követi (ebédnél ő van első sorban, aki segít teríteni pl.). Korához képest háztartási tevékenységeket nagyon szívesen, ügyesen csinálja önmagától.

Ha valami nem egyezik az elképzelésével, akkor van gáz, nem mindig tudjuk, gyorsan, hatásosan „leszerelni”. Egy háromévesnél azt nehéz megállapítani egy szülőnek, hogy mi az ami, alapjáraton a korral jár, vagyis a dackorszakkal és mi az, ami már e felett van. Hát ezért éreztük azt, hogy szakemberhez fordulunk. Ez nem oldódik meg egyik napról a másikra, de szeretnénk egy év alatt változást elérni, óvodába kevesebb gond legyen vele.

Beszédben nagy fejlődésen megy keresztül a srác, lépten nyomon mindenkit kérdez, mi ez, mit csinálsz. Mindent próbál visszamondani, amit mondunk neki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvorium.blog.hu/api/trackback/id/tr823428089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása