Sylblog

Terhesség, gyerekvárás és a mindennapok A férjem szerint olyan vagyok mint a jó szilva pálinka, ütős és finom első gyerekes kalandok

Friss topikok

  • sylblog: @annie33: Gratulálok, szép nagy fiad van! Akkor a kisfiad nem sokkal fiatalabb az én kisebbik gye... (2012.05.31. 15:05) Hózentróger kerestetik
  • annie33: Szia,megint én, elolvastam néhány blogbejegyzésedet.Én is szakdolgozatot írok, csak én könyvtárosn... (2012.04.30. 00:57) Új év
  • tildy[UK]: Na , orulok, hogy 5os lett a vizsgad:) Hova tudsz majd visszamenni dolgozni? Vagy milyen munkakat... (2012.02.18. 21:19) Szigorlaton túl és innen
  • essz: bubu is csak saját ütemben, de akkor villám gyorsan állt át. kb 1 hét kellett az egészhez, most má... (2011.08.08. 14:58) Mazsi szobatisztul (lassan)
  • Lusthie: huhh bátor vagy! nem túl jó, de legalább már tudod, mi a baj :( (2011.07.26. 16:58) Diagnózisom:reflux (GERD)

Miért nem alszik a 3,5 hetes babánk???

2008.09.26. 19:39 sylblog

Durván 30-40 KW-al nőtt az áramfogyasztásunk egy hónap alatt, amióta babázunk, próbálnék spórolni, de nehéz. A fehér-babás mosást igyekszek úgy szervezni, hogy egy nagy vödörben gyűjtők össze max. 3 napi cuccost, éjszaka áztatás, aztán még egy áztatás a vödörben, majd a mosógépben dupla áztató-centrifuga program "mossa tisztára" a szennyest. Ez időben max. 30 perces programot jelent a szennyeződéstől függően. Fürdővízét a gyereknek WC öblítésre használjuk.

A hasfájósságot kezdjük kiismerni, azonban újabb dologgal kell szembenéznünk. Kb. egy hete az a tapasztalat, hogy napközben "minta baba" a gyerkőc, kisebb zökkenőktől eltekinve. Vagyis, eszik, kakil, nézelődik, alszik stb. Aztán esténként indul a cirkusz, a fürdetés és utána a szopi rendben zajlik, utána felborul a rend, kifordul magából. Elősször úgy tűnik, hogy elalszik az ágyában, kb. 15 perc múlva kinyílik a szeme és el kezd szó szerint nyekeregni, de nem sírni. Néhány percig rá hagyom, aztán egyre inkább belelovalja magát, bemegyünk hozzá, beszélünk hozzá, simizem stb. Ezután át esik a ló másik oldalára, sír és sír. Összecsúszik két éjszakai etetés, csak akkor van csendben egy kicsit, ha kézben ringatják, csak vele foglalkoznak. Aztán csak akkor alszik el, ha már teljesen lefárasztotta magát, kimerült egyszerűen. Utána képes 4-5 órát aludni, hajnali négykor a mellem már majd kidurran, előtte picit lefejek, de nincs szívem felébreszteni picurt. Megvártam még el kezdett ébredezni, csak akkor vettem ki az ágyából, hogy megszoptassam. Szerencsére továbbra is van tej:)
Napközben most már egy órát szellőztetem levegőn jól beöltöztetve, ha nincs annyira jó idő, hogy az erkélyre vigyem ki Mazsolát babakocsiban, akkor nyitott erkélyajtó mellett alszik. Rájöttem, hogy a kocsiban imád aludni és a meleget is imádja. (Valószínűleg a emlékezteti arra nyugis állapotra, amikor még a méhemben volt)

Rá kellett döbbenem, hogy most kezd nyíladozni a személysége a babának, nem akar egyszerűen egyedül maradni. El kéne vele fogadtatni, hogy legkényelmesebben a szobájában, saját ágyában lehet. Tudni kell, hogy alapvetően nem alszok a babával egy szobában, csak ha gond van. Nem vagyok annak híve, hogy berakjuk magunk közé, még félnék, hogy valami baja történik az ágyban. Az elmúlt hetekben halottam ismerősöktől, hogy egy könyv, amire esküsznek, hogy szuper nevelési tanácsokat ad babás témában. Ez pedig: Tracy Hogg: A suttogó titkai c. könyve. Hideget és meleget is mondtak róla. Hát megvettem, még csak a 60. oldalon tartok, de igazság tartalma, ami nálunk is érvényes.

Ma éjszakára azt tervezem, hogy fürdetés, szoptatás után még nem egyből az ágyába kerül a baba, hanem jó melegen felöltöztetve a babakocsiba, ott elringatjuk. Pocijára jó meleg cseresznyemag párnát rakok, aztán ha mélyen alszik "átcsempészem" a szobájába. A következő etetés éjszaka már nem problémás, akkor simán elalszik ágyikójában. A babakocsit az elalvásig az ágyunk mellé tolom, így érzi, hogy nincs egyedül. Nem akarok ebből rendszert, csak áthidaló megoldásnak gondoltuk párommal.

Majd beszámolok arról is, hogy hogyan vált be a dolog.

Szólj hozzá!

Címkék: alvás etetés éjszaka baba babakocsi áramfogyasztás mosás tracy suttogó kw hogg

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvorium.blog.hu/api/trackback/id/tr5683556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása