Sylblog

Terhesség, gyerekvárás és a mindennapok A férjem szerint olyan vagyok mint a jó szilva pálinka, ütős és finom első gyerekes kalandok

Friss topikok

  • sylblog: @annie33: Gratulálok, szép nagy fiad van! Akkor a kisfiad nem sokkal fiatalabb az én kisebbik gye... (2012.05.31. 15:05) Hózentróger kerestetik
  • annie33: Szia,megint én, elolvastam néhány blogbejegyzésedet.Én is szakdolgozatot írok, csak én könyvtárosn... (2012.04.30. 00:57) Új év
  • tildy[UK]: Na , orulok, hogy 5os lett a vizsgad:) Hova tudsz majd visszamenni dolgozni? Vagy milyen munkakat... (2012.02.18. 21:19) Szigorlaton túl és innen
  • essz: bubu is csak saját ütemben, de akkor villám gyorsan állt át. kb 1 hét kellett az egészhez, most má... (2011.08.08. 14:58) Mazsi szobatisztul (lassan)
  • Lusthie: huhh bátor vagy! nem túl jó, de legalább már tudod, mi a baj :( (2011.07.26. 16:58) Diagnózisom:reflux (GERD)

Pörgős napok

2010.03.18. 07:45 sylblog

Alig bírom felfogni, hogy mennyire szaladnak a hetek a terhességemből, 29. hetet betöltöttem kistesóval. A héten minden időjárásban volt részünk, szél, hő, hideg, fagy, melegfront, napsütés, csak a nyugodtabb tavaszi idő nehezen érkezik meg. A változékony időnek köszönhetően volt megint egy hosszú éjszakánk Mazsival, konkrétan ágyában folyamatosan dumált, kiabált, sírt, követelte, hogy legyünk mellette. Ez éjjel egytől reggel hatig tartott. Aztán napja utána ugyanúgy telt mint máskor, de estére baromi fáradt lett, nem volt hajlandó vacsorázni. Tápszerből azért ivott, napközben meg azért eszegetett.
Mazsi egyre többet beszél, egyre többet ismerünk fel felnőttek a beszédéből: iszki, visz (inni, víz), paci, halló, szia, helló, jó, addide stb. Néha elég követni Mazsi hangulatváltozásait, de biztos a korral jár.
Kistesónak eddig még nem gondolkoztunk a neveken, valahogy nehezebben jönnek az ötletek, mint első gyereknél. Amúgy megőrjít már a környezetem, mert kb. a harmadik kérdés, amit tutira feltesznek (1. Mikorra jön a baba? 2. Tudjuk-e már, hogy kisfiú vagy kislány? 3. Választottunk már nevet?)
A MTA Nyelvtudományi Intézetének oldalán fenn van az összes anyakönyvezhető név, fiú nevek cirka 1400 db. Első körben Mazsi Apuval 20 db névre szűkítettük a listát (eddig nem rossz), majd úgy hetente 2-t kihúzunk róla, aztán csak alakul valahogy. Statisztikát megnézegettem, hogy legalább a top 10-be ne válasszunk bele, mert Mazsinál is az lesz az iskolában, hogy szól a tanár és 10-en fognak jelentkezni!:)
Extrém külföldi és ősmagyar nevekkel nem foglalkozunk, vezetéknévvel hangzást viszont nagyon fontosnak tartom.

Szóval majd alakul a dolog

 

Szólj hozzá!

Címkék: nem időjárás alvás névadás kistesó keresztnevek

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvorium.blog.hu/api/trackback/id/tr621848838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása