Sylblog

Terhesség, gyerekvárás és a mindennapok A férjem szerint olyan vagyok mint a jó szilva pálinka, ütős és finom első gyerekes kalandok

Friss topikok

  • sylblog: @annie33: Gratulálok, szép nagy fiad van! Akkor a kisfiad nem sokkal fiatalabb az én kisebbik gye... (2012.05.31. 15:05) Hózentróger kerestetik
  • annie33: Szia,megint én, elolvastam néhány blogbejegyzésedet.Én is szakdolgozatot írok, csak én könyvtárosn... (2012.04.30. 00:57) Új év
  • tildy[UK]: Na , orulok, hogy 5os lett a vizsgad:) Hova tudsz majd visszamenni dolgozni? Vagy milyen munkakat... (2012.02.18. 21:19) Szigorlaton túl és innen
  • essz: bubu is csak saját ütemben, de akkor villám gyorsan állt át. kb 1 hét kellett az egészhez, most má... (2011.08.08. 14:58) Mazsi szobatisztul (lassan)
  • Lusthie: huhh bátor vagy! nem túl jó, de legalább már tudod, mi a baj :( (2011.07.26. 16:58) Diagnózisom:reflux (GERD)

Hiszti partizik Mazsi (19 hónapos)

2010.04.09. 08:44 sylblog

Néha kezd szakadni a cérna nálam Mazsi miatt (19 hónapos). Ha eddig kiabált, sírt, követelt/akart valamit valamilyen alapja volt a dolognak. (Éhség, fáradtság, betegség, szomjúság, unatkozás, bezártság stb.) Most sokszor úgy érzem, minden különösebb ok nélkül kezd -könnyek nélkül- egyik pillanatról a másikra visítani, ordítani, toporzékolni stb. Ráncigálja nadrágom szárát lehetetlen helyzetekben, hogy vegyem fel, vigyem oda a lakásban vagy utcán egy általa érdekesnek talált tárgyhoz pl. Nem nagyon akarja megérteni, hogy 32 hetes kismamaként nem emelgetem csak úgy. Döbbenet: 19 hónaposan jön rá, hogy néha anyás, amikor már félévesen se maradt meg az ölemben!!!
Vacsora is nagy mizéria: Ő már jól lakott, kivesszük etetőszékből, de nem hagy minket egyszerűen enni, ölbe kéredzkedik, de csak azért, hogy asztalt le rámolhassa, vagy apjától kolbász karikát csenjen.

Aztán jobb híján arra az 5-10 percre beraktam a kiságyába és becsuktuk az ajtót (természetesen nem volt sötétben), hogy higgadjon le egy kicsit. Ugyanez este is lejátszódik fektetés után. Ahogy a kívánsága teljesül, abban a pillanatban már vigyorog, beszél, nevetgél, jópofizik Nekünk, kedves Szülőknek.

 Azt mondja szakirodalom, és kortárs szülők, hogy más gyerekével van így (dühkitörés, akaratosság stb.). Valahogy még is nehéz, hogy egy ilyen helyzetben vigasztalós technikát ne válasszak, de megállom, mert ezzel inkább még rákontráz az ember.

Majd kinövi, de tudom ez szakaszosan jelentkezik. (2;4 éves kor körül)

 

Szólj hozzá!

Címkék: hisztéria szülő gyereknevelés hiszti manipuláció dühkitörés akaratos

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvorium.blog.hu/api/trackback/id/tr291906465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása