Sylblog

Terhesség, gyerekvárás és a mindennapok A férjem szerint olyan vagyok mint a jó szilva pálinka, ütős és finom első gyerekes kalandok

Friss topikok

  • sylblog: @annie33: Gratulálok, szép nagy fiad van! Akkor a kisfiad nem sokkal fiatalabb az én kisebbik gye... (2012.05.31. 15:05) Hózentróger kerestetik
  • annie33: Szia,megint én, elolvastam néhány blogbejegyzésedet.Én is szakdolgozatot írok, csak én könyvtárosn... (2012.04.30. 00:57) Új év
  • tildy[UK]: Na , orulok, hogy 5os lett a vizsgad:) Hova tudsz majd visszamenni dolgozni? Vagy milyen munkakat... (2012.02.18. 21:19) Szigorlaton túl és innen
  • essz: bubu is csak saját ütemben, de akkor villám gyorsan állt át. kb 1 hét kellett az egészhez, most má... (2011.08.08. 14:58) Mazsi szobatisztul (lassan)
  • Lusthie: huhh bátor vagy! nem túl jó, de legalább már tudod, mi a baj :( (2011.07.26. 16:58) Diagnózisom:reflux (GERD)

4. NST, rohangálós nap SZTK-ban

2010.05.20. 20:48 sylblog

Én megértem, hogy féltő gondossággal kezelik az egészségügyi protokoll eljárások során Magyarországon, de néha túlzás zargatni az utolsó napokban szerintem a kismamákat, mert inkább csak idegesek lesznek a sok adminisztrációtól, vizsgálattól (Pl. én is.) Konkrétan eddig a béka seggét verte a terhesség alatt a vérnyomásom (110/70 vagy 120/80 értékekkel), de ma úgy éreztem, ha eddig nem volt magas vérnyomás, akkor gondoskodtam róla....

Reggel 8.30-ra volt NST időpontom, előtte még kartonozóba be regisztráltattam magam terhes rendelésre, hogy az NST eredményt le tudják könyvelni, ha látja orvos. Vérnyomás mérés, pisi minta meg volt, 9.00-ra végeztem, majd szólt az asszisztens, hogy az orvosom nincs az osztályon, mert konferencián van, terhes rendelésen nézessem NST leletet. Na, lecsüccsentem terhes rendelés előtti fapados székre, 9.20 magasságában kinézett asszisztens, hogy lehet bemenni. Az orvos 2 másodperc alatt értékelhetetlennek minősítette leletet, visszairányított NST-re új vizsgálatra. OK, visszamentem, kopogtam, elmondtam gondom-bajom. Hölgy hümmög, de hát csak délig van itt, és csak esetlegesen tud bepasszirozni mára, menjek el és jöjjek vissza 11-re. Aztán csóválta a fejét, minek nyomogatta annyit azt a gombot, nem is érezte annyiszor a baba mozgását.

Kinnt zuhog eső, elsétáltam legközelebbi pékségbe tízóraiért. Majd 11-kor jöttem újra NST-re, lelettel robog át rendelőbe, kopogok. Kiszólnak, orvos nincs, nem is lesz darabig, szülése van. De hát nekem 11-től már az anesztezólógusnál kellett volna lenne, hát akkor intézem azt addig, ők itt lesznek délutánig.

11.45 Anesztezólógia: Össz-vissz 4-en várakozunk+ két osztályos beteg tolócskocsiban. 11-től van rendelés, kartonozóva ide is be kellett csekkolni, de érkezési sorrendben hívnak. Orvos nincs sehol. 11.50: Asszisztens bekéri beutalót, morog kérdőív miért nincs kitöltve (kérdések sora az orvosi vizsgálathoz és előzményekkel kapcsolatos).Kitöltöm, kérdezi: EKG??? Hát azt senki nem mondta nekem, hogy kell. Előkotrom terhes leletek közül, amit házidokim csinált tavaly novemberben. Felcsillan a szemük, nem kell nekik megcsinálni.Kérdem, nem régi?Oh, jó lesz az.

12.00 Orvos megérkezik, előttem lévő betegem kemény 2-2 percet töltenek bennt. Sorra kerülök. Magát miért utalták be altató orvoshoz, császár lesz? Kérdezik. Hát, biztos, ami biztos alapon, hátha visszafordult a baba és nem fejvégű nyögöm ki. Gerincérzéstelenítésbe beleegyezzek, torkom megnézi doki, rendben.

12.20 Vissza terhes rendelésre. Hurrá van orvos, NST leletet elfogadja. Ezután büfé előtt leroskadok, Mazsi Aput hívom jöjjöm értem, elegem van, menjünk haza.

Mazsi Apu táppénzen, csak ezért tudott fuvarozni a mai nap, nagypapa pedig Mazsival volt a nap nagyrészében. Mazsi Apu náthás erősen, antibiotikum kúrára van fogva. Remélem pár napon belül jobban lesz.

Reménykedtem benne, hogy délután sikerül addig mindkettőnknek pihenni kicsit, amíg Mazsi alszik, de őkelme EGÉSZ NAP NEM ALUDT NAPKÖZBEN!:(

Hát, ezt történt a mai nap, holnap UH.

Pocaklakóval egyezkedek, hogy kb. 8-10 napot maradjon pocakban, de ne várja meg a 40. hetet, mert nincs kedvem minden nap vizsgálatokra járni félnapokat.

 

 

1 komment

Címkék: magyar terhesség szülés orvos egészségügy hetes uh sztk nst 38 anesztezólógia

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvorium.blog.hu/api/trackback/id/tr102019111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

essz · http://bubukedves.blog.hu 2010.05.21. 15:39:39

hu, ez nem semmi...
sztem is fura ez a nagy aggódás, pláne, h amikor pl. vajudtam, akkor mindenki letojta magasról az NST-t.. mondjuk nekem ez lett a vesztem is.
szóval jó nézni, de ha nézik, akkor ne várakozálssal menjen már az idő, meg szaladgálással..

drukkolunk, h jó legyen az időzítés : )
süti beállítások módosítása