Sylblog

Terhesség, gyerekvárás és a mindennapok A férjem szerint olyan vagyok mint a jó szilva pálinka, ütős és finom első gyerekes kalandok

Friss topikok

  • sylblog: @annie33: Gratulálok, szép nagy fiad van! Akkor a kisfiad nem sokkal fiatalabb az én kisebbik gye... (2012.05.31. 15:05) Hózentróger kerestetik
  • annie33: Szia,megint én, elolvastam néhány blogbejegyzésedet.Én is szakdolgozatot írok, csak én könyvtárosn... (2012.04.30. 00:57) Új év
  • tildy[UK]: Na , orulok, hogy 5os lett a vizsgad:) Hova tudsz majd visszamenni dolgozni? Vagy milyen munkakat... (2012.02.18. 21:19) Szigorlaton túl és innen
  • essz: bubu is csak saját ütemben, de akkor villám gyorsan állt át. kb 1 hét kellett az egészhez, most má... (2011.08.08. 14:58) Mazsi szobatisztul (lassan)
  • Lusthie: huhh bátor vagy! nem túl jó, de legalább már tudod, mi a baj :( (2011.07.26. 16:58) Diagnózisom:reflux (GERD)

Vonszuljuk magunkat

2010.12.04. 16:44 sylblog

Még nem tudom, de lehet, hogy ez a posztom hosszúra fog sikeredni. Bennem rekedt sok minden, amit ki kellene írni magamból. Két hete lassan több részletben mindenki beteg. Francos felső légúti betegségek. Mazsi antibiotikum hatására sem javult, lázas is maradt. Amikor megint az egekbe szökött és a kicsi állapota is rosszabbra fordult, döntöttem, kihívom a dokit. Jól tettem, másik gyógyszer kapott, kicsi is kapott köhögésre valót. Hétközepére férjem már vonszolta magát, elment délutáni rendelésre házi dokihoz. Aztán én tegnap is elmentem. Hosszan gondolkodott doki, hogy mivel van még anyatejem, mit adjon. Másik antibiotikumot kaptam. Azt tapasztalom, hogy az orvosok két részre oszlanak antibiotikum ügyben. Egyik részük azonnal azt ír fel és ezeket váltogatja, lassan a saját házi dokink repertoárját megismertük már. A másik részük csak végszükség esetén ajánlja. Szerintem egy-egy hatóanyaghoz hozzászokik a szervezetet és következő hasonlatos megbetegedésnél már hatástalan. Fáradtak vagyunk már nagyon Mazsi Apuval. Tudom, még sokszor sokformában lesznek egyszerre betegek gyerekek. És mégis úgy érzem, nehéz. Lassan robotként nyúlunk gyógyszeres dobozhoz, orrszívó porszívóhoz és gépiesen kelünk éjszaka. A köptető, hörgőtágító gyógyszerek "kedves" mellékhatása, hogy élénk lesz a gyerek, ugyanis koffein tartalmaznak. Esti lefektetés kriminális volt mostanság Mazsival, de a kicsi se alszik napközben.
Számomra legborzasztóbb, hogy Geri nem akar enni cumisüvegből, pohárból (kanalazva se) anyatejet, tápszert (eddig még nem igazán kapt). Elég sokat hányt (főleg váladék miatt). Két napja szinte csak a bébihordóban etetem kanalazva. Már remeg a kezem a kanalazástól. Küzdünk. A csúcsom eddig 210 ml volt kanalazva egy óra hossza alatt. Nem akarom a gyerekre hagyni a nemevést.  A doki szerint mivel hörgő gyulladása van a gyereknek, ezért pár korty után kifullad és nincsen szuflája, energiája szívni. Ölben, döntve se megy. Súlya csökkent 200 gr-t. Ebből a helyzetből adódóan magunkkal, egymással nem volt időnk foglalkozni, beszélgetni -csak úgy-. Tegnap este olyan vitába keveredtünk egymással, aminek semmi értelme, alapja volt. Pontosabban az alapja az volt, hogy nem a lényegről beszéltünk. Apum beolvasott, miért akarom Mazsit gyógyultan, itthon kéne tartanom, amíg úgy mond, immunrendszere meg nem erősődik. Azért vittem a bölcsibe, mert ott jól érzi magát és szívesen megy, barátai is vannak. Ezen logikával ki kellene iratnom bölcsiből.A   doki már hétfőn engedte volna, de én szerdára kértem csak a "közösségbe mehet" igazolást. Télapó ünnepségre bemegyünk.

Nincs időm vásárolgatni karácsonyra, ezért egy részét neten intézem (egy kis reklám: www.meska.hu) Itt anyukák saját készítésű termékeit árulják, egyedi cuccok.
Nekem a karácsonyra szívem vágya: egy csatos hordozó vagy SSC.

2 komment

Címkék: betegség evés karácsony bölcsi antibiotikum meska

A bejegyzés trackback címe:

https://sylvorium.blog.hu/api/trackback/id/tr402492946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szelet 2010.12.14. 12:11:55

mi is vonszoljuk magunkat. nagyon hasonló a helyzet, talán annyi a különbséggel, h csak egy a gyerek.
bubu hazahozza, mi elkapjuk. kör újra indul. viszont bubu nem hajlandó egyedül játszani, ezt nagyon irigylem. követeli, h legyek mellette, nyilván megszokta, így napi 10 órát igényel full foglalkozásilag. alvás nélkül.
mazsi hogy tanulta meg az önálló játékot?
jobbulást és Boldog Ünnepeket!
bubucsalád

sylblog 2010.12.15. 15:09:31

@szelet: Nektek is Boldog Karácsony és BUÉK!:)
Önálló játék érdekes Mazsinál. Vannak napok, amikor a délutáni lefekvéskor/alvás után nem jön ki még a szobájából, csak azt hallom, hogy beszél, játszik magában. Egész hosszan tud így játszani (fél -1 óra).
Aztán, mint ma délelőtt is, panaszkodott rá gondozónő, hogy annyira szeleburdi volt a csoportszobában, hogy rohangált össze-vissza, nem ült meg fenekén, borogatott, rosszalkodott. Akkor nem akar tutira önállóan játszani, ha látja, hogy a kistestvérével foglalkoznak.
süti beállítások módosítása